Son dakika İzmir haberleri… İzmir’de raylı sistem yatırımları devam ediyor. İzmir Çiğli tramvay hattını 2022 yılı sonunda faaliyete geçirmeyi planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy Yeni Girne tramvay hattı için proje ihalesine çıktı.

5 kilometre uzunluğunda olacak Örnekköy Yeni Girne tramvay hattı proje ihalesi için 13 firma başvuru yaptı. İhalenin ikinci aşamasında firmalar, projeyi hangi yöntemleri kullanarak yapacaklarını sunacaklar. Üçüncü aşamada mali teklifler açılacak ve ihale sürecinin ardından proje 12 ayda tamamlanacak.

İzmir Karşıyaka Örnekköy Yeni Girne tramvay hattı durakları

Örnekköy - Yeni Girne arasında hizmet verecek 5 kilometrelik tramvay hattı, Bostanlı İskelesi Tramvay durağından başlayacak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Örnekköy Kentsel Dönüşüm bölgesinin devamında son bulacak. Örnekköy Tramvay hattı mevcut Karşıyaka ve Çiğli tramvay hattına entegre olacak.

Yoğun nüfusun olduğu Bayraklı Soğukkuyu Mahallesi, Karşıyaka Örnekköy, İmbatlı, Postacılar mahallelerine ulaşımı kolaylaştıracak hat, Kuzey İZBAN hattı, Karşıyaka Tramvayı, Karşıyaka ve Bostanlı iskeleleri arasındaki ulaşım entegrasyonuna katkı sağlayacak, deniz ulaşımını da güçlendirecek.

İzmir’de tramvay hatları uzunluğu 37,6 kilometreye çıkacak

2017 yılında 8,8 kilometrelik Karşıyaka, 2018’de de 12,8 kilometrelik Konak hattının devreye girmesiyle tramvay İzmir’de toplu ulaşımın en önemli unsurlarından biri oldu. 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı ve 5 kilometrelik Örnekköy tramvayının da hizmete girmesi ile İzmir’deki tramvay hatlarının uzunluğu 37,6 kilometreye ulaşacak.

son dakika izmir haberleri