Son dakika İzmir haberleri… Merakla beklenen İzmir Narlıdere Metrosunda yeni gelişmeler var. İzmir Narlıdere metrosu ne zaman açılacak bitecek sorusu yanıt buldu. Narlıdere metrosu bitiş tarihi belli oldu ve son durum hakkında yeni açıklamalar ve bilgiler geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görevi devraldığında yüzde 12 seviyesinde olan Fahrettin Altay - Narlıdere Metro hattında inşaat çalışmalarının yüzde 82’si tamamlanırken 14,5 kilometrelik ikinci ve son tünel de bugün Fahrettin Altay’dan Narlıdere’ye ulaştı. Tünel açma makinesinin son tüneli ışığa kavuşturduğu tarihi an Narlıdere Kaymakamlık İstasyonu’nda düzenlenen törenle ekranlara yansıdı.

İzmir Narlıdere metrosu son durum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve geldiğinde inşaatının yüzde 12’si tamamlanmış durumda olan Fahrettin Altay -Narlıdere Metro Hattı’nda büyük bir hızla yol aldıklarına dikkat çekerek, “Mart 2019’da çıktığımız hizmet yolunda, bugün çok önemli bir kilometre taşını geride bıraktık. Bugün itibariyle çift yönlü toplam 14,5 kilometrelik tünel açma işinin sonuna geldik. Tünel kazma makinesi TBM’in son tüneli de ışığa kavuşturmasıyla, Narlıdere metro inşaatının yüzde 82’si tamamlanmış olacak. Metro inşaatımızda aynı zamanda istasyon yapılarının yüzde 35’i, demiryolu işlerinin ise yüzde 23’ü tamamlandı. Yaklaşık 3 bin 300 metrelik ray döşendi. Yüklenici firmamız Gülermak’a çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum. İnşallah Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Fahrettin Altay Narlıdere Metro Hattımızı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Narlıdere metrosu durakları

Hat hakkında bilgi veren Soyer, “Fahrettin Altay - Narlıdere Metro Hattı, 7 istasyondan oluşuyor. Hattın devreye girmesi ile birlikte raylı sistem ağımızdaki istasyon sayısı 24’e, toplam hat uzunluğu da 27 kilometreye çıkacak. Bornova EVKA-3’ten metroya binenler, Narlıdere Kaymakamlığı’na kadar aktarmasız seyahat edebilecek. EVKA-3’ten Narlıdere’ye günlük ortalama 470 bin yolcu taşınacağı öngörülüyor. Öte yandan, Balçova İstasyonu’nda 498 ve Narlıdere Kaymakamlık İstasyonu’nda 207 olmak üzere toplam 705 araçlık tam otomatik otoparkı da devreye alacağız” şeklinde konuştu.

İzmir Narlıdere metrosu ne zaman açılacak bitecek

İzmir Narlıdere metrosu 2023 yılında açılacak ve bitecek. Metro hattında çalışmalar devam ediyor. Başkan Soyer, Fahrettin Altay – Narlıdere metrosunu Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023 yılında hizmete almayı planladıklarını dile getirdi.

son dakika izmir haberleri