İzmir Örnekköy tramvay hattı ne zaman bitecek ve açılacak sorusu yanıt buldu. Karşıyaka Örnekköy Yeni Girne tramvayı hakkında merak edilenler yanıt buldu. İzmir’de tramvay projelerine bir yenisi daha eklendi. Tramvay, Çiğli’nin ardından Örnekköy’e uzanıyor.

414 milyon liralık yatırımla Çiğli Tramvayı’nın yapımını sürdüren ve hattı 2022 yılının sonunda hizmete almayı planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy tramvay hattı için 20 Ağustos’ta ihaleye çıkacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından proje çalışmaları 12 ayda tamamlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer projenin İzmir için önemini hatırlatarak, yatırımları kararlılıkla sürdürdüklerini dile getirdi. İzmir’i demir ağlarla öreceklerini söylediklerini hatırlatan Başkan Soyer, bu hedef doğrultusunda İzmir’e yeni bir raylı sistem hattı daha kazandırmak için yola çıktıklarını, sözlerini yerine getirmenin onurunu yaşadıklarını kaydetti.

İzmir Örnekköy tramvay hattı ne zaman bitecek açılacak?

İzmir Örnekköy tramvay hattının proje çalışmaları 12 ayda bitecek. 20 Ağustos’ta yapılacak ihalenin ardından çalışmalara hızla başlanacak. 2017 yılında 8,8 kilometrelik Karşıyaka, 2018’de de 12,8 kilometrelik Konak hattının devreye girmesiyle tramvay İzmir’de toplu ulaşımın en önemli unsurlarından biri  oldu. 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı ve 5 kilometrelik Örnekköy tramvayının da hizmete girmesi ile İzmir’deki tramvay hatlarının uzunluğu 37,6 kilometreye ulaşacak.

İzmir Örnekköy tramvay hattı durakları

İzmir Karşıyaka Örnekköy – Yeni Girne arasında hizmet verecek 5 kilometrelik hat, Bostanlı İskelesi Tramvay durağından başlayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Örnekköy Kentsel Dönüşüm bölgesinin devamında son bulacak.  Örnekköy Tramvay hattı mevcut Karşıyaka ve Çiğli tramvay hattına entegre olacak. Yoğun nüfusun olduğu Bayraklı Soğukkuyu Mahallesi, Karşıyaka Örnekköy, İmbatlı, Postacılar mahallelerine ulaşımı kolaylaştıracak hat, Kuzey İZBAN hattı, Karşıyaka Tramvayı,  Karşıyaka ve Bostanlı iskeleleri arasındaki ulaşım entegrasyonuna katkı sağlayacak, deniz ulaşımını da güçlendirecek.

son dakika izmir haberleri