Alanya Kaymakamlığı döneminde, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şebnem Köseoğlu ile birlikte AHEP Vakfı’nda görev alan İzmir Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, lösemi hastalığına yakalanan Köseoğlu’nun sosyal medyadan yaptığı çağrıya kayıtsız kalmadı. Kök hücre bağışı için Tire Kaymakamlığı ve Türk Kızılayı Tire Şubesi’nin ortaklaşa organize ettiği bir kampanya başlatan Kaymakam Tanrıseven, Tire’de 2 gün sürecek kök hücre ve kan bağışı etkinliği düzenliyor.

YENDİĞİ HASTALIK TEKRAR NÜKSETTİ

AHEP Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren AHEP Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olan, 2018 yılında lösemi tanısı konulan, 3 aylık tedavi sürecinin ardından hastalığını yenen ve daha sonra yaptırdığı rutin kontrollerde hastalığın tekrar nüksettiğini öğrenen Şebnem Köseoğlu, kök hücre bağışının önemine dikkat çekmek için sosyal medyadan çağrı yapmıştı. Türkiye’nin farklı noktalarından ve kurumlarından gelen kan bağışı mesajlarına İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden de destek açıklaması gelmişti. Bu çağrıya Tire’den destek olan Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, geçtiğimiz yılın eylül ayında lösemi tanısı konulan Köseoğlu için ilçede kampanya başlattı. Köseoğlu ile iletişim kuran Kaymakam Tanrıseven, tam destek sözü verdi ve çalışmalara başladı. Tire’de yapılacak kampanya kapsamında, 19 Ağustos Pazartesi ve 20 Ağustos Salı günlerinde Tire Kaymakamlığı bahçesinde Türk Kızılayı Tire Şubesi ve Kaymakamlık işbirliği yapacak ve Köseoğlu ile binlerce lösemi hastası için kan bağışı kampanyası başlayacak.

TİRE’DEN KAN BAĞIŞI DESTEĞİ

Kampanya hakkında açıklama yapan Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Şebnem Köseoğlu’nun, Alanya Kaymakamlığı yaptığı sırada, başkanlığını yürüttüğü vakfın başarılı bir öğretim görevlisi olduğunu, kendisine 2018 yılında lösemi tanısı konulduğunu ve azmi ile hastalığı yendiğini dile getirdi. Ancak löseminin tekrar nüksettiğini kaydeden Kaymakam Tanrıseven, bu hastalığın tekrar yenilmesi için kayıtsız kalamayacaklarını ve bu yüzden kampanya duyurusu ile harekete geçtiklerini söyledi. 2 gün boyunca kan bağışı kampanyasının süreceğini ve sadece Şebnem Köseoğlu için değil, kök hücre bekleyen tüm hastalar için bu çalışmayı başlattıklarını söyleyen Tanrıseven, Tirelileri kampanyaya destek vermeye, kan bağışında bulunmaya davet etti.