İzmir'de meydana gelen yangın sonrası ilk ağaçlandırma yapıldı. İzmir'in Karabağlar ilçesinde yanan bölgeye, öğrenciler tarafından fidan dikildi. Karşıyaka'da açılışı yapılan okul sırasında yapılan fidan dikimi, canlı yayınla ekranlara getirildi. İzmir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından getirilen fidanlar dikilerek ilk dikim gerçekleştirilmiş oldu.

5 BİN HEKTARIN ÜZERİNDE BÖLGE YANDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karabağlar'da başlayan yangın sonucunda 5 bin hektarın üzerindeki bir bölgenin yandığını ifade etmişti. Bu yangının, kent tarihindeki en büyük yangınlardan biri olduğunu dile getiren Başkan Soyer, fidan dikmenin yanı sıra insanların ormanları korumak için yeterli bilince sahip olmaları gerektiğinin altını çizmişti.

İzmir yangını sonrası bölgeye ilk fidan dikildi

HENÜZ SEBEBİ BİLİNMİYOR

Yetkililerin yangının çıkış sebebini araştırmaya devam etmesine rağmen henüz bir sonuca ulaşılamadı. Daha önce terör örgütü PKK'ya yakın bir örgüt, yangını kendilerinin çıkardığı iddiasında bulunmuştu. Karabağlar'dan başlayıp Seferihisar ve Menderes'e yayılan yangın, 2,5 günlük bir çalışma sonucunda kontrol altına alınmıştı.

İzmir yangını sonrası bölgeye ilk fidan dikildi