Son dakika İzmir haberleri… İzmir’de ‘Bir Fidan Bir Dünya’ kampanyası başladı. İzmir’in yeşil örtüsünün yangınların ardından tekrar yenilenmesi için dayanışma kampanyasının düğmesine basıldı. “Bir Fidan Bir Dünya” projesine dahil olan İzmirliler, fidan satın alarak İzmir’in yangından sonra kendini yenileyebilen yeşil örtüye hızla kavuşmasına destek olacak.

Proje ile ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yanan ormanların kendisini yenileme gücüne sahip olduğunu, proje kapsamında ormanların kendini onarmasını destekleyen orman restorasyonu çalışmaları yürüttüklerini söyledi. İzmirlilerin bir fidan alarak yangından sonra kendini yenileyebilen ağaçların İzmir’de yaygınlaşmasına katkıda bulunabileceğini söyleyen Başkan Soyer, doğru yerde, doğru zamanda ve doğru türlerle ağaçlandırma çalışması yaptıklarını, yerli ağaç türleri ile İzmir’in yaban hayatını ve biyoçeşitliliğini desteklediklerini kaydetti.

İzmir’de ‘Bir Fidan Bir Dünya’ kampanyası

Kampanyaya katılmak isteyenler “birfidanbirdunya.org” sitesinden yangından sonra kendini yenileyebilen fidanları görebiliyor. İleride sayısı artırılacak türlerden şimdilik Anadolu palamut meşesi, defne, menengiç, dağ çileği-kocayemiş, ahlat, zakkum, delice zeytin, saçlı meşe fidanlarından ve fidan koruyucu fidan kucağından isteyen, istediği kadar satın alabiliyor.

Sonbahar itibariyle ilk fidanların toprakla buluşturulması hedefleniyor. Büyükşehir’in orta vadeli hedefi ise kent çeperinde yangından sonra kendini yenileyebilen dirençli orman alanları oluşturmak, bu alanları birer “yaşayan park” olarak İzmirliler için doğa keşif alanları haline getirmek ve ayrıca “yeşil koridorlar” oluşturarak parklarla ormanları birbirine bağlamak olarak belirtiliyor.

son dakika izmir haberleri