Çin’de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alınan corona virüs Türkiye’ye de geldi. Sağlık Bakanlığı tarafından son açıklanan son dakika güncel verilere göre; Türkiye’de 9.217 kişi koronavirüse yakalandı. 131 kişi hayatını kaybetti ve 568 kişi yoğun bakımda. Gündemi yakından takip eden İzmirli vatandaşlar, İzmir’de karantinaya alınan yerler var mı? Sorusuna ve İzmir’de corona virüs vakası tedbirleri son dakika bilgilerine cevap arıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Valiliği tarafından alınan tedbirler ve yapılan son dakika açıklamaları ortaya çıktı.

İZMİR’DE KARANTİNAYA ALINAN YERLER VAR MI?

Hayır, İzmir’de karantinaya alınan yerler yok. Birçok ilde karantinaya alınan yerler oldu ancak İzmir’de herhangi bir yerde, ilçede ya da köyde karantina uygulandığına dair İçişleri Bakanlığı ya da Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama yapılmadı. İzmir Çeşme Gümrüğü’nde çalışan bir kişinin geçtiğimiz günlerde koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve 45 kişinin evlerinde karantinaya alındığı bilgisi paylaşılmıştı. Bugün de Tire’de eczacılık yapan eski bakan Halil Çulhaoğlu ve eşinin coronavirüs testlerinin pozitif çıktığı açıklandı.

İZMİR’DE SON DAKİKA CORONA VİRÜS VAKASI TEDBİRLERİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, korona virüs salgını sebebiyle kriz belediyeciliğine geçtiğini duyurdu. Açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de örneği olmayan bir uygulamaya imza attıklarını ve kriz belediyeciliğine dair yeni bir mevzuat ortaya koyduklarını söyledi. Korona virüs salgınının ortaya çıkardığı sağlık, ekonomik ve sosyal sorunlara anında çözüm üretmek için yeni bir yapılanma modeli İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konuldu. Belediyenin hızlı karar alması, devletin ilgili birimleri ile koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması ve krizin en az zararla atlatılması için bir çok düzenleme yapılacak.

İZMİR VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği, corona virüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için şehirlerarası yolculukların sınırlandırılması hakkında duyuru yaptı. İzmir Valiliği tarafından yapılan corona virüs duyurusunda uçak ve otobüs ile şehirlerarası yolculukların sınırlandırıldığı ancak doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden ve ağır hastalığı olanlar için izne tabi olarak Seyahat İzin Kurulu oluşturulduğu kaydedildi. İzmir Valiliği, şehirlerarası otobüs ile yolculuk yapmak isteyenlerin ilçelerde bulunan Seyahat İzin Kurulu’na müracaat edeceğini, uçak ile yolculuk yapmak isteyenlerin ise havaalanında bu amaç için oluşturulan Seyahat İzin Başvuru Masaları, Alo 199 Çağrı Merkezi ve İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden Seyahat İzin Belgesi alabileceğini duyurdu.