İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu, corona virüs önlemleri kapsamında toplu ulaşımda değişiklik kararı aldı. Eğlence mekanlarının ve bir çok mekanın kapatılma kararının ardından İzmir’de Baykuş seferlerine ara verildi. İZBAN’da ek seferler de geçici süreyle kısıtlandı. İZDENİZ gemileri hafta içi gün ortasında ring seferleri yapacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, özel sektör temsilcilerine çağrı yaptı ve durumu uygun olan personellerin işe gelmemesini, evden çalışmasını istedi.

İZMİR’DE ESHOT VE İZBAN’A DÜZENLEME

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, baykuş seferlerini geçici olarak durdurma kararı aldı. Sabaha kadar saat başı sefer yapan GaziemirKonak, Çiğli – Konak, Bornova – Konak, Buca – Konak ve Narlıdere – Konak baykuş hatları, ülkede durumun normalleşmesi sonrası yeniden devreye girecek. İzmir’de Aliağa Selçuk arası hizmet veren İZBAN’da, ek seferler geçici olarak durduruldu. Gaziemir – Alsancak ve Çiğli – Halkapınar arasında, hafta içi 07.16 – 09.10 ile 16.40 – 19.06 arasında yapılan toplam 28 sefer ikinci bir talimata kadar yapılmayacak.

METRO, TRAMVAY VE İZDENİZ’DE SON DURUM

Metro ve tramvay seferleri de koronavirüsten etkilendi. Metroda son sefer Fahrettin Altay ve EVKA3’ten saat karşılık olarak 00.20’de yapılacak. Tramvayda ise Karşıyaka’da Alaybey ve Ataşehir duraklarından; Konak’ta Fahrettin Altay ve Halkapınar duraklarından karşılıklı olarak son seferler saat 00.20’de çıkış yapacak. İZDENİZ’de hafta içi sabah ve akşam yoğunluğun yaşandığı saatlerdeki sefer programlarında değişiklik yapılmadı. Hafta içi 06.45 – 09.00 ve 16.00 20.00 arasında mevcut plan devam edecek. Hafta içi diğer saatlerde ise gemiler 30 dakikada bir Bostanlı – Karşıyaka – Konak ve Bostanlı-Karşıyaka-Alsancak ve Pasaport olmak üzere ring seferleri yapacak.