İzmir'in 14 Haziran 1925'te kurulan ve başarılarıyla taraftarlarının gönlünü fetheden Göztepe, bu akşam 94. yaşını kutlayacak. 1960'lı yıllarda Fuar Şehirleri Kupası'nda çeyrek finale yükselen, 2000'li yıllarda amatör kümeye kadar düşen ancak onu yalnız bırakmayan taraftarıyla yeniden eski günlerine dönen Göz-Göz, 14 yıl sonra Süper Lig'e yükselmişti. 

Her yıl aynı tarihte kutlanan ve artık klasikleşen meşale şovuyla meşhur olan kutlamalara, on binlerce sarı-kırmızılı taraftarın katılması bekleniyor. Kutlamanın geniş çapta yapılacak olması nedeniyle, trafikte de aksamalar yaşanacak. 

İzmir'de bu akşam saat 20.00 ila 24.00 arasında Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Göztepe girişi ile Depo Durağı, çift taraflı olarak trafiğe kapatılacak. Trafik, Mithatpaşa Caddesi'nden sağlanacak. Bu saatler arasında, Üçkuyular - Halkapınar Tramvayı da kullanılamayacak. 

94. yıl kutlama şenlikleri, kulübün kurulduğu 1925 yılına atıfla 19.25'te Güzelyalı'da başlayacak. Konserlerin ve çeşitli etkinliklerin yapılacağı kutlamalarda saat 22.00'yi gösterdiğinde, meşale şov başlayacak. Susuzdede Parkı'ndan yakılacak ilk meşale, sahile doğru inerek tüm sahili aydınlatacak. 

GÖZTEPE'DEN UYARI GELDİ

Göztepe, büyük kutlamaya hazırlanan taraftarlarına da bir dizi uyarıda bulundu. Kutlamalar sırasında herhangi bir problemin çıkmasının önüne geçmek isteyen kulüp, Güzelyalı sahilinin simgelerinden biri olan Şehit Kerem Oğuz Erbay Köprüsü'nde yoğunluk yaşanmaması için "hassasiyet" çağrısında bulundu. 

Kutlama programı şu şekilde: 

9:00 - 11:00 : Futbol Okulları 14 Haziran Şenliği (Balçova Bld Spor Kompleksi)  

14:00 - 19:00 : Kızılay Standı - Bir Atki Bir Oyuncak Etkinliği 

18:00 : Spor Okulları 14 Haziran Koşusu (Güzelyali Sahili)  

20:00 - 24:00 : Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğe kapatılacaktır.  

20:00 - 24:00 : Uçkuyular - Halkapınar tramvay hatti hizmet vermeyecektir. 

22:00 : Susuzdede Parkından ilk meşalenin yakılması ve MEŞALE ŞOV 

Öte yandan yapılan açıklamada "14 Haziran Cuma akşamı Göztepe'mizin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde saat 20:00 ile 24:00 arası Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Göztepe Girişi - Depo Durağı güzergahı çift taraflı olarak trafiğe kapatılacaktır. Trafik, Mithatpaşa Caddesine yönlendirilecektir. Aynı saatler arasında Üçkuyular - Halkapınar Tramvayı da hizmet vermeyecektir. #Göztepe94Yaşında" ifadelerine yer verildi. 

GEÇTİĞİMİZ YIL BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANMIŞTI 

Geçtiğimiz yıl yapılan kutlamalar, saat 17.25'te başlamıştı. Güzelyalı'da her sokağa Göztepe bayrakları asılırken şehir sarı-kırmızıya bürünmüştü. Kutlamaların ardından saat 22.00'de meşale kutlaması başlamış ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler milyonlarca kişinin sempatisini toplamıştı.