Son dakika İzmir haberleri… Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hafta sonu İzmir’deydi. Karabağlar’da mobilyacı esnafıyla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi tarafından yapılacak Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin temelini attı. Kılıçdaroğlu, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ilçe başkanlarımıza hepsi İzmirliye hizmet ediyor. Hepinizin önünde onlara teşekkür ediyorum. Belediye başkanlarımız elinden gelen çabayı gösteriyorlar. İzmirlinin hizmetindeler” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir programı Karabağlar’da başladı. Karabağlar esnafı ile buluşan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi iş birliğiyle Uzundere’de yapımına başlanan Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin temelini attı ve Karabağlar’da yapılan projelerin toplu açılışını yaptı.

Açılışta esnafa hitaben konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Pek çok sorunla karşılıyorsunuz ama sizin devlette doğru dürüst bir muhatabınız yok. Bunun yolu da Esnaf Bakanlığı'dır. Neden Esnaf Bakanlığı kurulmaz anlamam. Şikayet ediyorsunuz; şikayet bütün bakanlıklar arasında parçalanıyor, ana noktaya ulaşmıyor. Ana noktaya ulaşması için bir siyasi sorumluluğun olması lazım. Siyasi sorumlu da Bakanlar Kurulu’nda sorunları söylemesi lazım ki çözüme kavuşsun. Bunu birlikte yapacağız. Bunu yaptığımız takdirde esnafın sorunu kalmayacak” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan İzmir çıkarması

Pandemi döneminde esnafın yaşadığı sorunlara değinen Kılıçdaroğlu, “Pandemi döneminde büyük sıkıntılar çektiniz biliyorum. Elbette bir sıkıntı çektik ama bir sıkıntı çekiyorsak bu mali yükü eşit paylaşalım. Esnaf gerçekten ezildi. En büyük haksızlığı yaşadığınız dönem bu dönem oldu. Zamanı gelince çözülecek. Az kaldı. Aldığınız kredilerin faizlerini ilk bir haftada sileceğiz. Zaten bitmiş esnaf, bir de faiz mi alacağız? Esnafın ayağa kalkması lazım. Esnaf ayağa kalktığı zaman ülke ayağa kalkar. Sorunları çözeceğiz. Kimse umutsuzluğa kapılmasın başta esnaf ve sanatkarlar olmak üzere herkese nefes aldıracağız. Bütün belediye başkanlarımız sizlerin hizmetinizdedir. Sizin sorunlarınızı çözmek bizim boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.

Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi temel atma töreni

Mobilya Atölyesi’nin açılışının ardından Uzundere’de yapılacak Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin temel atma törenine geçildi. Temel atma töreninde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımız sizlere hizmet için ellerinden geleni yapıyorlar. Engelleniyorlar biliyorum. Ama onlara şunu söyledim; sakın şikayet etmeyeceksiniz. İzmir Büyükşehir Belediye başkanımızdan ilçe başkanlarımıza hepsi İzmirliye hizmet ediyor. Hepinizin önünde onlara teşekkür ediyorum. Belediye başkanlarımız elinden gelen çabayı gösteriyorlar. İzmirlinin hizmetindeler. Türkiye’nin bütün sorunlarını çözeceğiz. Çözülmeyecek hiçbir sorunumuz yoktur. Her sorunu inanç ve kararlılıkla çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Türkiye Muhtarlar Buluşması’na katıldı

Kılıçdaroğlu Türkiye Muhtarlar Buluşması’na katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Türkiye Muhtarlar Buluşması'na katıldı. Kılıçdaroğlu muhtarlık kanun taslağı hazırladıklarını söyleyerek “Ben sizin oyunuza talip değilim. Ben sizin sorunlarınızı çözmeye talibim” dedi. Başkan Soyer ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun tarif ettiği muhtarlık politikasını İzmir'de uygulama kararlılığında olduklarını söyledi.

son dakika izmir haberleri