Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu akşam koronavirüs salgınıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca, bugün yapılan test sayısını, vaka sayısını, vefat sayısını ve iyileşen kişi sayısını açıkladı. Bakan Koca, yaptığı açıklamada "Özellikle bazı yerlerde ciddi seyirin olduğunu görüyoruz. Ankara İstanbul, İzmir, Trabzon ve Bursa'da vakaların yüksek olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, açıklamasında Türkiye'deki vaka sayısına göre ölüm oranının yüzde 2,15 olduğunu ifade etti. Bakan Koca, nüfusu 10 milyonu aşan ülkeler arasında da 12. sırada olduğumuzu kaydetti.

Bakan Fahrettin Koca, İstanbul'daki yoğun bakım yatak doluluğuyla ilgili gelen soruya "Yatak doluluk oranı yüzde 59,5" yanıtını verdi ve şu an sorun olmadığının altını çizdi.

İZMİR SON DAKİKA VAKA SAYISI

Bakan Koca, bugün 30 bin 864 test yapıldığını ve 4 bin 747 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi. 98 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Bakan Koca, 281 kişinin ise iyileşerek taburcu olduğunu kaydetti. Bakan Koca, şehir bazında ise herhangi bir rakam açıklamadı.

Öte yandan Bakan Koca, tıpkı önceki basın toplantılarında olduğu gibi vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini söyledi. Fahrettin Koca, vatandaşların kendilerini izole etmesinin koronavirüsle mücadelede en etkili yöntem olduğunun yeniden altını çizdi.