İzmir'in Selçuk ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında olay çıktı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, kent merkezindeki programın ardından CHP'li yöneticilerle birlikte Şirince'deki kutlamalara katıldı. Sengel, Şirince'de yapılan kutlama sırasında sözlü saldırıya uğradı.

FİLİZ CERİTOĞLU SENGEL'E SALDIRI

Filiz Ceritoğlu Sengel'e sözlü saldırıda bulunan grubun, ilçenin eski başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve çevresindeki kişiler tarafından gerçekleştirildiği öne sürüldü. Jandarma ekipleri, olaya müdahale ederken köylüler de Sengel'e sözlü saldırıda bulunan grubun köyden ayrılmasını istedi.

Olayın ardından sosyal medya kullanıcıları Sengel'e bu saldırıyı gerçekleştiren kişilere tepki gösterirken Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ise "Selçuk Belediye Başkanı Sayın Filiz Çeritoğlu Sengel yalnız değildir. Bir Cumhuriyet kadınına hem de Cumhuriyet’imizin 96.yaşında yapılan bu saldırıya kesinlikle sessiz kalmayacağız. Konunun takipçisi olacağımızı bildirirken kendisine de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.