Son Dakika İzmir haberleri… İzmir Buca metrosu ihalesi ilanı duyuruldu. Buca Metrosu son durum, harita, durakları, ne zaman başlayacak soruları yanıt buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynakları ile yapacağı Üçyol – Buca Metro Hattı Yapım İhalesi ilanı duyurusu yapıldı. İhale ilanı ile birlikte firmaların teklif verme ve teklif değerlendirme süreci başladı. Buca’da trafiği önemli ölçüde çözecek ve Buca’ya rahat bir nefes aldıracak projenin en geç 2021 Kasım ayında başlaması öngörülüyor.

1 milyar 70 milyon Euro’luk bütçesiyle “İzmir tarihinin en büyük yatırımı” olacak Üçyol-Metro Hattı’nın yapım ihalesi tekliflerinin değerlendirmesi ağustos ayında tamamlanacak. Buca ve çevresinin toplu ulaşım konforunu artıracak ve seyahat sürelerini büyük ölçüde kısaltacak projede, inşaat işlerinin en geç kasım ayında başlaması ve dört yıl içinde bitirilmesi öngörülüyor. Derin tünel tekniğiyle kazılacak hattın uzunluğu 13,5 kilometreyi bulacak.

İzmir Buca Metrosu ne zaman başlayacak, son durum nedir?

İzmir Buca metrosu inşaatı 2021 yılının Kasım ayında başlayacak. Buca Metrosu’nun 2025 yılında açılması bekleniyor.

İzmir Buca Metrosu durakları ve harita

11 istasyondan oluşan hatta sırasıyla; Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonları durakları yer alacak. Buca Metrosu, Fahrettin Altay-Bornova arasında çalışan metro hattı ile Üçyol İstasyonunda; İZBAN hattı ile de Şirinyer İstasyonu'nda buluşacak. Proje kapsamında 80 bin metrekare kapalı alana sahip bakım atölye ve depo binası da yapılacak.

İzmir Buca Metrosu harita durakları