Son Dakika İzmir sel baskını haberleri… İzmir’de sel baskını hayatı felç etti. Son Dakika İzmir sel baskını son durum 2 Şubat 2021 Salı bilgileri ortaya çıktı. Meteorolojinin İzmir ve çevresinde kuvvetli sağanak yağış uyarısının ardından gece saatlerinde başlayan sağanak yağış etkisini göstermeyi sürdürüyor. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yaklaşık 8 saatte Şubat ayı yağış ortalamasının üzerinde yağış düştüğünü açıkladı. Sağanak yağış sebebiyle İzmir’in ana arterleri tıkanırken alt geçitler ve bazı metro istasyonlarının girişlerinde biriken su sebebiyle hem vatandaşlar hem de araçlar geçiş yapmakta zorluk yaşadı.

Son Dakika İzmir sel baskını son durum 2 Şubat 2021 Salı

  • İzmir’de raylı sistemle yapılan ulaşımlar aksadı. İzmir Banliyosu'nun (İZBAN) ve İzmir Tramvayı'nın seferlerinde gecikmeler yaşanıyor.
  • Konak Alt Geçidi’nde yoğun yağış nedeniyle kanalizasyon kapasitesini aşan sular birikti. Suların birikmesi sebebiyle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndan geçmek isteyen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri altgeçitte biriken suları tahliye etmek için yoğun çaba sarf ediyor.
  • İzmir’in en işlek yerlerinden biri olan Basmane Meydanı’nda Basmane Metro İstasyonu’nun çıkışında biriken sular metro istasyonundan çıkan vatandaşların geçişini engelledi.
  • Kordonboyu'nda yolun bir kısmı araç trafiğine geçici olarak kapatıldı.
  • Mithatpaşa Caddesi ve Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi’nde bulunan birçok araç sağanak nedeniyle sular altında kaldı.
  • Karabağlar ve Balçova ilçesinde bulunan bazı derelerin taştığı ve Karabağlar’da çok sayıda ev ve iş yerinin sular altında kaldığı yönünde itfaiye ekiplerine ihbarda bulunulduğu öğrenildi.
  •  Bayraklı ilçesinde birçok ev ve iş yerini su bastı.
  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hacı Ahmet, Mehmetçik, Hıfzıssıhha, Poligon, Gümüşpala, Yamanlar, Çitlenbik, Doğançay, Yahya derelerinde yer yer taşmalar olduğunu açıkladı
  • Güzelyalı’ya 125,6, Karabağlar’a 119, Bayraklı’ya 110,4, Balçova’ya 95,3, Menderes’e 80,6, Bornova’ya 64, Foça’ya 57, Aliağa’ya 55,3, Kınık’a 48,3, Karaburun’a 48,2 ve Buca’ya 47 kilogram yağış düştü.
  • İzmir Valiliği, “Su baskını toplam 673, mahsur kalma 23’tür. Su baskınlarının yüzde 80’i ev, yüzde 20’si iş yeri olarak tespit edilmiştir. Yoğun bir seferberlik ile tüm ekiplerimiz sahada sel önleme ve hasar giderme çalışmalarına devam ediyor. Balçova – Üçkuyular, Bayraklı - Anadolu Caddesi, Konak - Mithatpaşa Caddesi, Konak ve Karantina Altgeçidi, Halkapınar – Yunuslar, Yeşildere Caddesi, Menderes - Çitlembik Deresi, Karabağlar, Gürçeşme ve Yeşildere’de yer yer su taşkınları oluşmuş durumdadır. Bornova ilçemizde istinat duvarı çökmesi sonucu bina zarar görmüştür.” Açıklamasını yaptı.

Son Dakika İzmir sel baskını son durum 2 Şubat 2021 Salı