Özlem Akusta 2 Nisan 2018’de kayıplara karışmıştı. Daha sonra ise Akusta’nın banka kartıyla ATM’den para çekilmiş ve parayı çekenin kimliği tespit edilememişti. Olayla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Para çekildiği sırada ATM’de bulunan kameranın kaydettiği görüntülerden yola çıkılarak, parayı çeken kişinin Yunus Kahraman olduğu iddia edildi. 1 kadın cinayetinden daha önce hüküm giyen ve 1 kadın cinayetinin de şüphelisi konumunda bulunan Yunus Kahraman’ın, Özlem Akusta’nın banka kartıyla para çektiği, bu sırada eli ve parmakları kameraya yansıdığı konuşuluyor. Şu an serbest olan Yunus Kahraman’ın kadın cinayetlerinden sorumlu seri katil olduğu iddia ediliyor.

İLK KURBAN NİLGÜN KIRLI

İzmir’de kadın cinayetleri ve Özlem Akusta’nın 1 yıldan uzun süredir kayıp olmasının soruşturması yeniden Kahraman’ı işaret etmeye başladı. İlk 1999 yılında yaşanmış, o zamanlar 19 yaşında olan Yunus Kahraman, yakın arkadaşı Volkan Kırlı’nın ablası Nilgün Kırlı’nın yanında işe girmişti. Nilgün Kırlı, işyerinin kasasından para çalındığını fark ederek, şüphelendiği Yunus Kahraman’ı işten çıkarmış, Yunus Kahraman ise Nilgün Kırlı’nın evine girerek öldürmüştü. Nilgün Kırlı cinayetinden müebbet hapis cezası alan Yunus Kahraman, 15 yıl cezaevinde yatmış, ardından gelen afla tahliye olmuştu.

ÖZLEM AKUSTA HALA KAYIP

Yunus Kahraman’ın tahliye edilmesinin ardından İzmir’de Özlem Akusta kayıplara karıştı. Akusta’nın yakınları kayıp başvurusu yaparken, Akusta’nın son görüştüğü ismin Yunus Kahraman olduğu tespit edildi. İfadesi alınan Yunus Kahraman, Özlem Akusta ile Fahrettin Altay Meydanı’nda buluştuklarını, daha sonra ise ayrıldıklarını ve voleybol maçına gittiğini iddia etti.

KARABURUN’A GİTMİŞLER

Emniyet birimleri ise, Yunus Kahraman ile Özlem Akusta’nın Karaburun’a gittiklerini ve Akusta’nın telefonunun 12.45’de kapandığını saptadı. Aynı şekilde Yunus Kahraman’ın da aynı saatlerde telefonunun kapalı olduğu kayıt altına alındı. Diğer yandan, Yunus Kahraman’ın olaydan bir gün önce İzmir’de araç kiraladığı ve Akusta ile Kahraman’ın bu araçla Karaburun’a gittiği kayıtlara geçti.

GÜLÜMSER BULUT CİNAYETİ

Yunus Kahraman’ın merkezinde olduğu olaylar bununla da sınırlı değil. Özlem Akusta soruşturmasının devam ettiği sırada, yine 2018’de, Yunus Kahraman’ın teyzesi Gülümser Bulut’un cesedi evinde bulundu. Cesedi inceleyen uzmanlar, cinayetin, cesedin bulunmasından 72 saat önce işlendiğini tespit etti.

YUNUS KAHRAMAN SERİ KATİL Mİ?

Gülümser Bulut’un evinin karşısında bulunan apartmanın kameraları incelemeye alındı ve 1 erkek şahsın eve girdiği, 2 saat 48 dakika evde kaldığı belirlendi. Evde yapılan incelemede ise parmak izine rastlanmadı. Soruşturmayı detaylandıran emniyet güçleri, Özlem Akusta’un kaybolması olayıyla ilgili teknik takip altında tuttuğu Yunus Kahraman’ın, cinayet sırasında Gülümser Bulut’un evinde olduğunu tespit etti.

EL YAPILARI UYUMLU ÇIKTI

Gülümser Bulut cinayetine ilişkin dava açılırken, Bulut ailesinin avukatları, Özlem Akusta’nın kaybolmasının ardından, banka kartıyla ATM’den para çeken şahsın elleri ile Yunus Kahraman’ın ellerinin karşılaştırılmasını ve bilirkişi tarafından rapora dökülmesini istedi. Akusta’nın banka kartıyla para çekilmesi sırasında kaydedilen görüntüleri inceleyen bilirkişi, parayı çekmeye çalışan şahıs ile Yunus Kahraman’ın aynı parmak ve el yapısına sahip olduğunu belirledi. Bilirkişinin raporu üzerine, parayı çeken şahsın Yunus Kahraman olduğunun kesinlik kazandığı ifade edildi.