Kurban Bayramı öncesi çalışmalarını tamamlayan Buca Belediyesi, 47 mahallenin tamamını kapsayan temizlik çalışmalarını sonlandırdı. Bayram namazı öncesi camilerin tamamı temizlenirken vatandaşların sağlıklı bir biçimde ibadet etmesi sağlandı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, yaptığı açıklamada vatandaşların bayramlarını kutlarken huzurlu bir bayram geçirmelerini diledi.

ARAPÇA TABELALAR İÇİN DENETİM BAŞLADI

Buca Belediyesinin çalışmaları sadece temizlikle sınırlı kalmadı. Son dönemde ilçede sayısı artan Arapça tabelaların belirli düzenlemeler içine alınması için de çalışma başlatıldı. Tabelaların Türkçeleştirilmesi için standart belirleyen TSE, daha önce yabancı kelimelerin Türkçe kelimelerin yüzde 25'i kadar büyüklükte olabileceğini belirlemişti. Bu kurala göre hareket eden ekipler, birkaç mahallede denetime çıktı. Arapça tabelaya sahip iş yerlerinin sahipleriyle görüşen ekipler, gerekli uyarıları yaptı. İşletme sahiplerinin  bir kısmı tabelaları standarta uygun şekle getirdi. Belediye ekipleri, standarta uymayan tabelaların sahiplerine ise ceza kesti.

BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU RESTORAN

Yapılan denetimlerde, Arapça tabela bulunan işletmelerin çoğunluğu restoran ve telefoncular oldu. Bucalı vatandaşlar, belediyenin bu çalışmalarını takdir ettiklerini dile getirdi. Suriyelilerin yoğun bulunduğu bölgelerde yaşanan tabela problemi, daha önce İstanbul'da da Valiliğin uyarısına sebep olmuştu. Valilik, yaptığı açıklamada tabelaların kısa süre içinde standartlara uygun hale getirilmesi gerektiğini dile getirmiş, bu kurala uyulmaması halinde ceza kesileceğini duyurmuştu. İçişleri Bakanlığı da kısa süre önce bu tür tabelalara karşı çalışma başlatmıştı.