İzmir Konak'ta PATİVAL organizasyonu başlıyor. 28 Eylül Cumartesi Gündoğdu Meydanı'nda saat 16.00'da başlayacak olan organizasyon ile binlerce kedi ve köpek için mama dağıtılacak hem de çocuklara hayvan sevgisi aşılanacak. Etkinlikte birçok sivil toplum kuruluşu da yer alacak. Konak Belediyesi de etkinliğe katılan herkese mama kabı ve dışkı torbası hediye edecek.

PATİVAL KONAK NEREDE, NE ZAMAN

Öte yandan Şopengazi Barınağı'na ait bir stant kurulacak ve burada barınaklarda bulunan köpeklerin hikayeleri yer alacak. Köpekleri sahiplenmek isteyen kişiler, buradan köpek sahiplenebilecek. Bunun yanı sıra etkinlik kapsamında Elnur Hüseynov konseri düzenlenecek, güzellik ve yetenek yarışması da gerçekleştirilecek. 

Konak Belediyesinin köpeklerin sahiplendirilmesi için hazırlamış olduğu mesajlardan bazıları şu şekilde:

"ALFRED 

Merhaba benim ismim Alfred. Aslında ben bir İngiliz Pointerim ancak hayatım vücudum gibi geçti. Bazen kötü günlerim oldu, bazense herkesten daha mutluydum. En mutlu olduğum zaman, birilerinin beni sevdiği zamanlardı. Şu anda da mutluyum fakat benimle her zaman oynayabilecek birilerini aramaya başladım. Benim arkadaşım olur musun?"

İzmir Konak Patival organizasyonu başlıyor! İşte program

"ALVIN

Merhaba,ben şey.. Imm... şey... Aslında ben bir isme sahip değilim ama buradakiler Alvin diye sesleniyor bana. Kaç yaşında olduğumu veya buraya nasıl geldiğimi hatırlamıyorum. Hatırlamak istediğim tek şey sizlere kavuştuğumda hissedeceğim mutluluk. Ne dersiniz, ben de ailenizin bir parçası olabilir miyim?"

İzmir Konak Patival organizasyonu başlıyor! İşte program

"AYDIN

Merhaba, adım Aydın. Seninki ne? Kendi aileme sahip olmak istiyorum. Bana yardım edebileceksen ya da yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim. Bana yardım edebileceğine inanıyorum. Ailemi kurmama yardım edeceğin için teşekkür ederim iyi yürekli insan."

İzmir Konak Patival organizasyonu başlıyor! İşte program

"BAL 

Merhaba, ben Bal. Abi ve ablalarım adımı tüylerimin renginden esinlenerek koydular. Bal gibi, hem tatlı hem de faydalıymışım. Beni görenler biraz kafamı okşasa hemen mutlu olurlar, merhamet gösterirlermiş.Biliyor musunuz benim bir sürü arkadaşım ve dostum var, hepsine çok değer veriyorum. Ama çok yakınım olan, hep beraber olup yolunu gözleyeceğim bir dostum yok. Öncelerden vardı ama işleri olduğu için beni bırakmak zorunda kaldılar. Bende şimdi kendime bir dost arıyorum. Bu yazıyı da onun için yazıyorum. Benimle dost olup hep yanımda olmak ister misiniz?"

İzmir Konak Patival organizasyonu başlıyor! İşte program

"ARES 

Merhaba ben Ares! İsmim bir savaştanrısından geliyor. Çünkü, abilerime ve ablalarıma göre ben bir savaşçıyım. Barınakta verdiğim yaşam mücadelesi için mi yoksa önceden sokakta mama bulamadığım ve bu yüzden aç yattığım günler için mi bana öyle diyorlar bilmiyorum. Bildiğim tek şey tek başıma savaşmaktan yorulduğum. Ailenizde bana da yer var mı?"

İzmir Konak Patival organizasyonu başlıyor! İşte program

"BIDIK 

Benim adım Bıdık, Ufacık tefeciğim. Sevilmeyi isterim. Yolda yürürken bazı arkadaşlarımın önünde su ve mama kabı olduğunu görüyorum. Bense sokak aralarında mama ve su kabı arıyorum çoğu zaman aç ve susuz kalıyorum. Keşke benimde önümde su ve mama kabi olsa diye düşünüyorum. Çünkü hasta olmaktan çok korkuyorum ben. Daha çok miniğim ve büyümek istiyorum ben. Beni büyütür müsünüz?"

İzmir Konak Patival organizasyonu başlıyor! İşte program