İzmir’in Konak ilçesi sınırları içinde, metruk hale gelmiş ve kötü amaçlar için kullanılmaya başlanmış yapıların yıkımı sürüyor. Konak Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarda son 6 ay içinde 6 binanın yıkımı yapıldı. Bu yıkımların sonuncusu ise Zafertepe Mahallesi 540 Sokak’ta yapıldı. Yasal işlemleri tamamlayan Konak Belediyesi, tehlike saçan ve kamu için risk oluşturan yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

KONAK BELEDİYESİ DURUMA EL KOYDU

Konaklı vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine harekete geçen Konak Belediyesi ekipleri, Zafertepe Mahallesi’ndeki 2 ve 3 katlı iki binada incelemeleri tamamladı. “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu” kapsamında işlem yapan ekipler, riskli yapı tespiti yapılmasına rağmen yasal süre içinde mülk sahibi tarafından yıktırılmayan 2 binanın da yıkılması için karar aldı.

2 BİNA YIKILDI, MOLOZLAR TOPLANDI

Kapı ve pencereleri sökülmüş olarak duran, zaman içinde harabe olan, mahalle sakinlerinin can ve mal güvenliğini risk altına sokan, kimliği belirsiz kişiler tarafından kötü amaçlar için kullanılan binaların yıkımı hızla gerçekleşti. Yıkım dozer ve kepçelerin yardımı ile kısa sürede yapıldı ve molozlar da Konak Belediyesi ekipleri tarafından toplandı. Konak Belediyesi’ne teşekkür eden mahalle halkı, endişelerinin ve şikayetlerinin dikkate alınmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.