Buca Belediyesi, bu yıl ilkini düzenleyeceği FestPati Buca Festivali’ne hazırlanıyor. Hayvan haklarına dikkat çekilecek festival için “Bana patini ver, hayat seninle güzel” sloganını seçen yetkililer, 5 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek festivalde, renkli etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

ETKİNLİK BUCA BELEDİYESİ ÖZGÜR HAYVAN PARKI’NDA

Hayvanlara yönelik şiddet haberlerinin yoğunlaştığı bir dönemde, hayvan haklarına dikkat çekmek isteyen Buca Belediyesi, geçtiğimiz aylarda “Satın alma, sahiplen” kampanyasına imza atmış ve çocuklara karne hediyesi olarak hayvan satın alınması yerine, sahiplendirme yapılması için etkinlik düzenlemişti. Buca Belediyesi, hayvanlar için yeni bir etkinlik daha düzenliyor. 5 Ekim Cumartesi günü, saat 13.00’de, Buca Belediyesi Özgür Hayvan Parkı’nda FestPati Buca Festivali yapılacak.

BAŞKAN ERHAN KILIÇ’DAN FESTİVAL AÇIKLAMASI

Sokak hayvanlarını sevgi dolu bir yuvaya kavuşturmayı amaçlayan kampanyanın yanı sıra, Gizem Asar ve Lobo ile Köpek Eğitimi, Kaleci Köpek Penaltı Yarışması gibi etkinliklerin düzenleneceği FestPati Buca Festivali’nde Sevimli Kahramanlar Fotoğraf Yarışması’nın kazananları da açıklanacak. FestPati Buca Festivali ile hayvan hakları konusunda farkındalık oluşmasını amaçladıklarını kaydeden Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Hayvanları Koruma günü kapsamında gerçekleşen FestPati Buca’da STK’lar ile birlikte duyarlılık oluşturacaklarını kaydetti.