İzmir’in Konak ilçesinde önemli bir sosyal proje hayata geçti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yerel seçimlerde vaatte bulunarak, İzmir’de Masal Evi adıyla, çocukların sosyal gelişimlerine katkıda bulunacak yerler açacaklarını söylemişti. Annelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakarak çalışabileceği, ayrıca yine annelere çeşitli eğitim kurslarının verileceği ilk Masal Evi Konak Toros’ta açıldı.

AÇILIŞA YOĞUN İLGİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk Masal Evi Konak’ta açıldı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile Karşıyaka, Urla ve Karaburun ilçe belediye başkanları da katıldı. Bölge mahallelerinin muhtarları ve mahalle halkı da açılışta yerini aldı. İzmir’in farklı ilçelerinde ve farklı noktalarında açılması projelendirilen Masal Evi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Tunç Soyer, çocukların etkinliklerle nitelikli zaman geçirirken, annelerinin de aile ekonomilerine katkı sunacağı bir ortamı yaratmak için proje geliştirdiklerini, iş ve hizmet üreten masal evlerinin eğitim ve istihdam konularında da işlevsel olacağını kaydetti. İzmir’in her yerinde Masal Evi açacaklarını, en önemli konunun ve kalıcı olanın çocuklara yapılan yatırım olduğunu söyleyen Başkan Soyer, çocukları için tereddüt etmeden can veren ataların mirasına ancak bu yolla sahip çıkılabileceğini ve saygı gösterilebileceğini dile getirdi.

EĞİTİM VE ATÖLYELER

Başkan Tunç Soyer, Masal Evi’nin açılışını ardından eşi Neptün Soyer ile birlikte Masal Evi’ni gezdi ve çocuklarla konuştu. Konak Toros Masal Evi Merkezi adıyla hizmet verilmeye başlayan mekânda, gelen taleplere göre, çocuklar ve aileleri için kültür sanat faaliyetleri ile eğitim ve atölyeler de yapılabilecek. Çocukların okul öncesinde sosyalleşmesi, farklılıkları algılaması, paylaşmayı öğrenmesi, yeteneklerini keşfetmesi ve kendini tanıması gibi amaçlar doğrultusunda eğitimler verilecek Toros Masal Evi’nde çocukların dil gelişimleri için de etkinlikler yapılacak. Çocuklar için resim ve müzik atölyelerinin de yer alacağı Masal Evi’nde, çocukların anneleri için de eğitim kursları düzenlenecek.