Kanal D ekranlarında başlayan Azize dizisinde Balkan Alpan karakterini canlandıran oyuncu merak ediliyor. Azize dizisi Balkan Alpan kimdir? Gerçek adı ne? Mustafa Yıldırın kimdir? Dizileri ne? başlıklarıyla aramalar yapılıyor. Başrollerinde Hande Erçel ve Buğra Gülsoy’un olduğu Azize dizisinde önemli rol üstlenen Mustafa Yıldıran’a dair ayrıntılar haberimizde yer alıyor.

AZİZE BALKAN KİMDİR? GERÇEK ADI NE?

Azize dizisinde Balkan Alpan karakterini canlandıran oyuncunun gerçek adı Mustafa Yıldıran’dır. Kartal Alpan’ın (Buğra Gülsoy) abisi olan Balkan Alpan, Azize’nin (Hande Erçel) babasını vurmuştur. Bu cinayet sebebiyle hapse giren ve gençliğini hapiste geçiren Balkan Alpan, hapisten çıkmasının ardından Karakaya ailesinin de başına geçiyor.

Defne Samyeli

MUSTAFA YILDIRAN KİMDİR? NERELİ?

1980 İstanbul doğumlu Mustafa Yıldıran aslen Denizli Acıpayamlıdır. Üniversite eğitimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tamamlayan, uzun yıllar tiyatro sahnelerinde oynayan ve televizyonda ilk oyunculuk deneyimini 2015 yılında Filinta dizisi ile yaşayan oyuncu Mustafa Yıldıran, reyting rekortmeni İçerde dizisinde Mestan karakteri ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Daha sonra Söz dizisinde oynayan Mustafa Yıldıran, bu dizide Başçavuş Ali Haydar karakteri ile yer aldı.

Saba Tümer